برای طراحی وبسایت چه نکاتی را باید رعایت کرد؟

بسیاری از بازدیدکنندگان آنلاین وقتی وارد یک وبسایت میشوند، بلافاصله تصمیم میگیرند که آیا آن صفحه برای آنها مناسب است و یا اینکه باید به دنبال وبسایت دیگری باشند. بنابراین اگر طراحی وبسایت شما مناسب نباشد، به مرور زمان کاربران و مخاطبان زیادی را از دست خواهید داد! البته باید در نظر گرفت که سلیقه افراد متفاوت است، طراحی که برای یک کاربر جذاب به نظر میرسد ممکن است برای دیگری جذاب نباشد. ممکن است یک وبسایت برای عده ای خلاقانه به نظر برسد و برای عده ای دیگر پیچیده و خسته کننده!

پس طبیعی است که مخاطبان به یک صفحه اینترنتی واکنش های کاملا متفاوتی داشته باشند. در کل یکی از نکاتی که در طراحی وبسایت بسیار مهم میباشد این است که باید سلیقه عموم کاربران در نظر گرفته شود و نباید به سلیقه فردی و شخصی در این زمینه اکتفا کرد.

به طور کلی طراحی وبسایت باید به شکلی باشد که کاربران بتوانند به راحتی هدف وبسایت شما را درک کنند و با ناوبری وبسایت مشکل نداشته باشند و با طرح بندی گیج کننده ای مواجه نشوند. رسیدگی به این مسائل بسیار مهم است زیرا همانطور که گفته شد طراحی ضعیف و نامناسب میتواند تأثیر منفی روی مخاطبان وبسایت شما بگذارد. در ادامه به بررسی عوامل و نکاتی میپردازیم که رعایت آنها برای طراحی یک وبسایت حرفه ای ضروری میباشد.

طراحی وبسایت لبخند

انتخاب دامین

اولین موردی که برای طراحی وبسایت باید به آن توجه کرد، انتخاب نام دامنه میباشد. دامین، آدرس اینترنتی وبسایت شما میباشد. تمامی وبسایت ها باید قبل از ورود به دنیای اینترنت، دامنه داشته باشند. نام دامنه مناسب میتواند اثرات مثبتی برای وب سایت و کسب و کار شما داشته باشد.

نکات مهم در انتخاب دامین:
دامنه وبسایت شما باید برای عموم کاربران به راحتی قابل فهم باشد.
بهتر است از جدا کننده خط تیره و یا ایده های خلاقانه در تلفظ نام دامنه خودداری شود.
تایپ کردن (نوشتن) و تلفظ نام دامنه آسان باشد.
نام دامنه کوتاه باشد.
از کلمات کلیدی در نام دامنه استفاده شود.
منحصر به فرد باشد و قابلیت برند شدن داشته باشد. 
نام دامنه مرتبط با کسب و کارتان باشد. 
و …

انتخاب هاست 

اگر وبسایت شما به هر دلیلی از دسترس خارج شود، امکان ارائه سرویس شما به کاربران نیز غیر ممکن میشود. هاست فضایی است که اطلاعات وبسایت شما در آن قرار میگیرد، بنابراین باید در انتخاب هاست دقت کرد و از شرکت هایی که خدمات میزبانی وب را با قیمتی ارزان در اختیار کاربران میگذارند دوری کرد چرا که کیفیت سرویس و پشتیبانی آنها در حد همان مبلغی که دریافت میکنند هم نیست! انتخاب هاست قابل اعتماد و پرسرعت یکی از مهم ترین مواردی میباشد که در طراحی وبسایت باید به آن توجه کرد.

نکات مهم در انتخاب هاست:
قابلیت اعتماد به سرور / میزان آپتایم
امنیت، سرعت و عملکرد بالا
پاسخ دهی و پشتیبانی 24 ساعته
داشتن دانش و خدمات فنی
عدم محدودیت در ایجاد دیتابیس و دامنه
عدم محدودیت در پهنای باند
انعطاف پذیری و کیفیت هاست
گزینه‌های ارتقای سرور
دسترسی اف تی پی / اس اف تی پی
دسترسی به فایل‌ htaccess.
کنترل پنل هاستینگ ساده و کاربردی
و …

طراحی سایت لبخند

هدف و برنامه 

کاربران برای بازدید از وبسایت شما نیاز به دلیل دارند و به همین علت است که وب سایت شما باید به خوبی هدف، برنامه، خدمات و یا محصولاتی را که ارائه میدهید توضیح دهد و به کاربران منتقل کند. وبسایت شما و هر صفحه از آن باید دارای هدف و مشخصات واضح باشد. با توجه به موضوع سایت (وبسایت سرگرمی، وبسایت تجاری، وبسایت خبری و …) باید یک طرح کلی برای آن در نظر گرفته شود و عناصر مهم (مانند ناوبری ، اطلاعات تماس، جستجو ، هدر، فوتر، دکمه ها، تصاویر، طرح بندی، واکنشگرایی و …) باید متناسب با هدف و موضوع وبسایت در نظر گرفته شوند. برای طراحی وبسایت باید تمام جوانب را در نظر گرفت و خود را جای کاربران آن گذاشت و انتظارات آنها را شناسایی و بر اساس نیازهای آنها برنامه ریزی کرد.

مواردی که هنگام تعیین اهداف سایت باید به آن‌ها توجه کرد:
روش کسب درآمد
روش فروش کالا و خدمات 
شناساندن محصولات و یا خدمات
جذب مشتریان جدید
آموزش به مخاطبان
اشتراک‌گذاری اطلاعات 
ارتباط با مشتریان
جذب تبلیغ‌کنندگان
برندسازی و ایجاد شهرت
و …

رعایت سئو

برای اینکه آمار بازدید وبسایت شما افزایش پیدا کند و در نتایج موتور های جستجو نمایش داده شود، وبسايت شما باید برای موتورهای جستجو بهينه شود که به این فرایند سئو گفته میشود. سئو یکی از بهترين و کم هزينه ترين راه ها برای جذب مخاطب میباشد. کاربران در گوگل کلماتی را در رابطه با فعالیت شما جستجو میکنند و وبسایت شما در اولین نتایج جستجوی گوگل به کاربر نمایش داده میشود و به مرور زمان شاهد افزایش بازدیدکنندگان و اعتماد بیشتر کاربران خواهید بود. 

برخی از تکنیک های سئو:
ثبت سایت در سرچ کنسول و بینگ وبمستر تولز
فعال کردن گوگل آنالیتیکس
نصب پلاگین مناسب سئو برای سایت
ساخت سایت مپ و ثبت نقشه سایت در گوگل
ساخت فایل Robots.txt
اطمینان از قابل ایندکس بودن سایت
تولید محتوا کاربردی و با کیفیت و نه مطالب پر تعداد بی کیفیت
رعایت ترتیب اولویت تیتر اصلی در قالب H1 و زیر تیتر ها با H2 و H3 و…
استفاده از کلمات کلیدی رقبا و کشف کلمات کلیدی استفاده نشده 
کنترل چگالی کلمات کلیدی و استفاده مناسب از آنها
استفاده از کلمه کلیدی در URL، در عنوان مرورگر، متا دیسکریپشن و پاراگراف اول
سازگای 100% سایت با موبایل
تمرکز روی گرفتن بک لینک طبیعی
بهینه سازی سرعت سایت
و …

سرعت بارگذاری

باید در نظر گرفت که کاربران امروزی بسیار بی حوصله هستند و اگر سرعت وب سایت شما پایین باشد، زیاد منتظر نمیمانند. اکثر کاربران اگر صفحه مورد نظرشان سریع بارگذاری نشود، معمولا بعد از 5 ثانیه از آن وبسایت خارج می شوند. اندازه تصاویر یا ویدیوها تأثیر زیادی بر سرعت وبسایت میگذارد و باید قبل از آپلود کردن، آنها را به حد کافی فشرده کرد. همچنین میتوان با رعایت برخی موارد تعداد درخواست‌های HTTP را کاهش داد و HTML ، CSS و جاوا اسکریپت را تا حد امکان فشرده کرد تا زمان بارگذاری وبسایت افزایش یابد. استفاده از مکانیزم‌های کش‌ کردن نیز میتواند باعث بهبود زمان بارگذاری وبسایت شود.

محتوای کاربردی

یکی از اصلی ترین الزامات هر وبسایتی محتوای مناسب و کاربردی آن میباشد. اگر میخواهید فروش خوبی داشته باشید، با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید و یا وبسایت شما رتبه بالاتری در موتورهای جستجو داشته باشد، میبایست برای سایت خود محتوای مناسبی را در نظر بگیرید. محتوا برای وبسایت شما بسیار ضروری است و این محتوا میتواند شامل مقالات، معرفی محصولات، اطلاع رسانی و به روز رسانی های مرتبط با حوزه کاری شما باشد.

معرفی چند نوع از محتوای کاربردی رایج برای وبسایت ها:
مقالات: شامل تحلیل‌ها، نقدها، راهنماها، راهکارها و اطلاعات تخصصی و در حوزه‌های مختلف مانند علمی، فنی، آموزشی، سلامت، فرهنگ و …
بلاگ‌پست‌ها: نوشته‌های کوتاه، معمولا درباره تجربیات شخصی یا موضوعات مختلف
اخبار: اطلاعات تازه و روزمره در زمینه‌های مختلف رویدادها
نوشته‌های تبلیغاتی و بازاریابی: محتواهای جذاب برای تبلیغ و بازاریابی محصولات و خدمات. شامل متن‌های تبلیغاتی، شعارها، متن‌های فروش و محتوای جذابیت‌زا برای جلب توجه مخاطبان

طراحی وبسایت

سادگی طراحی وبسایت

طراحی وبسایت نباید پپیچیده باشد و کاربران را دچار سردرگمی کند. طراحی ساده و قابل فهم تاثیر زیادی در جذب مخاطب دارد. برای مثال نباید اطلاعات زیادی را در صفحه اصلی سایت قرار داد، زیرا این کار باعث میشود صفحه اصلی به هم ریخته به نظر برسد و کاربران دچار سردرگمی شوند. اگر وبسایت دارای محتوای زیادی باشد، میتوان این اطلاعات را در صفحات داخلی ارائه کرد. انتخاب نوع فونت متن، اندازه فونت، رنگ ها، تصاویر، سرفصل ها و … نیز در جذب مخاطبان تاثیر بسزایی دارد.

وجود فضاهای خالی، حاشیه ها و فاصله بین بخش ها، پاراگراف ها و کادرها و … استفاده از وبسایت را برای کاربران آسان میکند. ایجاد یک وب سایت مرتب و کاربر پسند با قابلیت جستجوی سریع و آسان باعث افزایش و جذب بازدیدکنندگان بیشتر خواهد شد. 

خوانایی متن

طراحی وبسایت باید به گونه ای باشد که کاربران در خواندن متن با مشکل مواجه نشوند. برای مثال بسیاری از وبسایت ها از یک تصویر پس‌زمینه استفاده میکنند که متن روی آن قرار گرفته است، در حالی که تصویر هیچ کاور و یا پوششی ندارد و رنگ متن با تصویر ترکیب می‌شود و خوانایی را دشوار میکند. در این موارد باید از مقداری پوشش تیره روی تصویر استفاده کرد تا محتوای متن خوانا شود. در مورد رنگ پس‌زمینه هم همین‌طور است، باید به تضاد رنگ بین متن و پس زمینه آن توجه شود. همچنین نوع و سایز فونت باید متناسب با نوع صفحه نمایشگر کاربر باشد. 

هدف اصلی بیشتر وب سایت‌ها آگاه ساختن مخاطبان از نحوه فعالیت‌ و چگونگی ارائه خدمات و تولیدات به مشتریان میباشد. در همین راستا باید دقت کرد که از زبان فنی یا اصطلاحات مربوط به حوزه کاری مربوطه به شکلی استفاده شود که افرادی با دانش کم نیز متوجه منظور و هدف وبسایت شما بشوند. استفاده از بیانی شیوا و مستقیم تاثیر بیشتری روی مخاطبان وبسایت میگذارد.

دعوت به اقدام (CTA)

یکی از نکات مهم طراحی وبسایت، استفاده از CTA می باشد. اگر به سایتهای موفق نگاه کنید، متوجه خواهید شد که آنهاحداقل از یک CTA استفاده کرده اند. از کاربردی ترین CTAها میتوان به دکمه اکنون خرید کنید، ثبت نام کنید، مشاوره رایگان، فرم تماس، اشتراک، دکمه رسانه های اجتماعی، و … اشاره کرد. CTA به نوعی به کاربر این امکان را میدهد تا اقدامات لازم را با توجه به اهداف وبسایت انجام دهد.

اطلاعات تماس

یکی از مهم ترین اهداف وبسایت، جلب اعتماد کاربران میباشد. کاربران در مرحله اول باید به شما اعتماد کنند و بعد از آن است که برای خرید محصولات و یا استفاده از خدمات با شما تماس خواهند گرفت. اطلاعات تماس به همراه نشانی محل کسب و کار شما یکی از مواردی است که می تواند اعتماد کاربران را به شما جلب کند. اطلاعات تماس باید به نحوی باشد که کاربران بتوانند به سادگی با شما ارتباط برقرار کنند. 

تصاویر 

تصاویر میتوانند چیزهای زیادی را در مورد محصولات، خدمات، اهداف و … شما بازگو کنند. انتخاب تصویر مناسب برای وبسایت میتواند بازدیدکنندگان زیادی را جذب کند. عکس هایی که در وبسایت استفاده میشوند باید به وضوح نشان دهنده نوع پیامی باشد که میخواهید به کاربران منتقل کنید. 

طرح بندی

رنگ و طرح بندی وبسایت شما باید با برند و نوع فعالیت شما مطابقت داشته باشد. انتخاب رنگ مناسب برای نشان دادن برند شما بسیار مهم است. رنگ‌هایی که برای وب‌سایت در نظر گرفته میشوند باید به خوبی با یکدیگر همخوانی داشته باشند. رنگ متن و پس زمینه وبسایت باید به نوعی انتخاب شود که واضح و خوانا باشد. انتخاب رنگ ها نباید به شکلی باشد که باعث خستگی و یا حتی آسیب دیدن چشم کاربران شود. 

واکنشگرایی وبسایت

اکثر مخاطبان برای وبگردی از دستگاه های تلفن همراه استفاده میکنند و به همین دلیل است که وبسایت شما باید واکنشگرا باشد تا در دستگاه های مختلف به خوبی نمایش داده شود. متن، طرح‌بندی، تصاویر و به طور کلی همه عناصر وب‌سایت شما باید در دستگاه‌های مختلف (مثل موبایل، لپ تاپ، تبلت، مانیتورها و …) قابل مشاهده و در دسترس باشند تا کاربران تجربه بهتری داشته باشند.

ناوبری 

اگر بازدیدکنندگان نتوانند چیزهایی را که به دنبال آن هستند بیابند، قطعا از وب سایت شما خارج خواهند شد و به همین دلیل است که توجه به فهرست و مسیریابی وبسایت بسیار مهم است. ناوبری مناسب، وبسایت شما را سازماندهی میکند و کاربر را راهنمایی میکند تا به صفحات مختلف دسترسی داشته باشد. منوی وبسایت معمولا باید در هدر و بصورت چسبناک باشد، بنابراین اگر کاربر صفحه وبسایت را به پایین پیمایش کند، همچنان به منوی سایت دسترسی خواهد داشت. قانونی در این زمینه با نام “قانون سه کلیک” وجود دارد که به کاربران این امکان می دهد تا تمام اطلاعات مورد نیاز خود را با 3 کلیک دریافت کنند.

امنیت وبسایت

رعایت مسائل امنیتی در طراحی وبسایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. هکرها و کسانی که در زمینه علوم ضدامنیتی شبکه فعالیت میکنند گاهی اوقات به دلیل دسترسی به اطلاعات مهم و اخاذی، و یا گاهی اوقات برای تفریح و سرگرمی، ساعت ها در اینترنت به دنبال وبسایت هایی میگردند که از نظر امنیتی ضعیف و قابل نفوذ باشند. بنابراین تسلط و تجربه طراح وب سایت در زمینه تکنیک های امنیتی و رعایت آنها در طراحی وب سایت از اهمیت فوق العاده بالایی برخوردار است.

نکات مهم برای تامین امنیت یک وبسایت:
میزبانی سایت بر روی هاست امن
استفاده از رمز عبور قدرتمند و محافظت از آن
تعیین سطح دسترسی مناسب اطلاعات
محافظت از مسیر ورود به مدیریت سایت
تعیین محدودیت های دسترسی و مشاهده
محافظت سایت در برابر اسپمرها
پیگیری مشکلات امنیتی گزارش شده
بروزرسانی امنیتی مداوم
راه اندازی گواهی امنیتی SSL بر روی سایت
تهیه نسخه پشتیبان از وبسایت و …

طراحی سایت

پشتیبانی 

با گذر زمان تمام وبسایت ها از نظر ساختار طراحی، امنیت، سئو و … نیازمند به روز رسانی هایی هستند که باید روی آنها اعمال شود. به همین علت اگر وبسایت شما پشتیبانی نداشته باشد بعد از مدتی کارایی خود را از دست خواهد داد. بنابراین دقت کنید که برای طراحی وبسایت به افرادی مراجعه کنید که مسئولیت پذیر باشند و بعد از طراحی وبسایت، شما را تنها نگذارند! از آنجایی که نحوه طراحی، تکنیک های صفحه آرایی، نحوه استفاده از ابزارها، کدنویسی و … افراد با یکدیگر متفاوت است، سعی کنید طراحی را انتخاب کنید که وظیفه پشتیبانی وبسایت شما را برای سال ها بر عهده بگیرد، چرا که هیچ طراح و برنامه نویسی نمیتواند به خوبی طراح اصلی وبسایت آن را پشتیبانی و تغییرات موردنظرتان را در وبسایت اعمال کند. 

 

طراحی وبسایت لبخند با سال ها تجربه و با رعایت نکات ذکر شده، برای شما وب سایتی طراحی خواهد کرد که نه تنها دارای ظاهر خوبی باشد، بلکه به خوبی پاسخگوی نیازهای شما و مشتریان شما نیز باشد. برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر همین حالا با ما تماس بگیرید.

 

منبع: طراحی وبسایت لبخند
نویسنده: داود صمدی

,

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *